Maak
direct een
afspraak

Eindeloze keuze

in
materiaal
&
uitstraling

 

Parturient

Ornare Ipsum Commodo Vestibulum Ridiculus

Werkbladen

Een drankje inschenken, koffie zetten, de groenten en het vlees snijden voor de maaltijd, al deze dingen gebeuren vaak op het werkblad van de keuken. Omdat een werkblad voor zoveel verschillende dingen wordt gebruikt, is het belangrijk om voor uw keuken een te kiezen die voldoet aan uw wensen en verwachtingen. Natuurlijk is het net zo belangrijk dat het werkblad past bij de stijl die u voor uw keuken voor ogen heeft. Riga Keukens Groningen biedt u een ruime keuze uit werkbladen.

Werkbladen

In onze keukenzaak in Groningen bieden we onder andere de volgende werkbladen aan;

Natuursteen

Natuurstenen werkbladen worden vaak gemaakt van graniet of composiet. Graniet is een stollingsgesteente dat ontstaat uit het stollen van magma. Graniet bestaat voornamelijk uit een combinatie van mineralen. Granietsteen wordt gewonnen in groeven, en omdat dit gesteente door de natuur gevormd is, zal geen enkel werkblad precies hetzelfde zijn. Ook is graniet bestand tegen hitte, vocht en krassen. Kiest u voor een granieten werkblad, dan kiest u dus voor kwaliteit en uniekheid.

Naast granieten werkbladen zijn er ook composieten werkbladen. Composiet is een verzamelnaam voor materiaal dat bestaat uit verschillende componenten. Bij keukenwerkbladen van composiet wordt natuursteen vermalen en vermengd met verhardende materialen zoals epoxy en polyester. Een composieten werkblad combineert dus de uitstraling en schoonheid van natuursteen met de kracht en duurzaamheid van kunststof. Net als bij granieten werkbladen is composiet hitte- en vochtbestendig en slijtvast.

Keramische werkbladen

Keramische werkbladen bestaan meestal uit een combinatie van klei, porselein, en kleurstoffen. Dit mengsel wordt op een hoge temperatuur gebakken en vervolgens samengeperst. Het resultaat is een licht, maar zeer duurzaam materiaal dat kras- , vocht- en hittebestendig is en een luxe uitstraling heeft.

Massief hout

Massief houten werkbladen bestaan uit verlijmde houtstroken die vervolgens gedroogd worden. Het materiaal is duurzaam en vanwege de ruime keuze in houtsoorten geeft het elke keuken een luxe uitstraling.

Kunststof

Kunststof werkbladen zijn in allerlei kleuren en maten te vinden. Deze werkbladen bestaan uit verwerkingen van hout, spaanplaat of multiplex, waarover een laag kunststof wordt aangebracht. Kunststof werkbladen zijn aantrekkelijk vanwege de lage prijs, de vele mogelijkheden in kleuren en prints, de onderhoudsvriendelijkheid, en de kras- en vochtbestendigheid.

HPL kunststof

HPL staat voor High Pressure Laminate en bestaat uit kraft papier en fenolhars. Deze componenten worden samengeperst en zo ontstaat een sterk materiaal dat perfect geschikt is voor keukenwerkbladen. HPL kunststof kan in vele kleuren en prints worden geleverd, is hitte- en vochtbestendig, slijtvast en ontzettend duurzaam.

Werkbladen en keukens kopen Groningen
Bent u op zoek naar het geschikte werkblad voor uw keuken of op zoek naar een volledig nieuwe keuken? Riga Keukens Groningen kan u over de mogelijkheden adviseren en heet u van harte welkom in de showroom.